Blogger Backgrounds

Monday, 10 December 2012

tiada lama, tiada baru


Retronya title. Yeah, certainly.

Ada betulnya ayat tu. Kalau benda yang lama-lama tak wujud, absolutely tak ada yang akan di'upgrade'.
Orang kata, up to date ..

Same goes to human too. Let's imagine if we've no parents? Tentu punya tak ada peluang menjengah bumi Allah ni.

For students, sometimes pindah tempat belajar. Kan kan? As example, me myself.
From SMK Jelai (F), berhijrah pula ke SMKA Pedas.

No matter what, I'm proud to be part of the both schools. I'm still the same. Nothing's change. Siapa kata kalau kita transfer ke tempat baru, kita akan lupa sahabat lama? Tak mau jenguk sekolah lama? Dah tak ingat nak bertegur sapa dengan orang kampung? Atau dengan erti kata lain,
"put on lofty airs." 
Ops, I'm afraid you're wrong.

Ada juga jenis manusia yang bila dengar je yang kita ni student sekolah agama terus berkerut-kerut mukanya.
Fobia betul !

"Pegilah jumpa kawan kamu tu."

"Err, taknak lah. Dia tu pakai tudung labuh. Mana nak berkawan dengan kita ni. 
Lagipun, malulah dengan dia. "

Eh, hello...! Itu bukan alasan untuk bina jurang dalam sesuatu hubungan, especially friendship. Jangan set mind kita macam tu sehingga wujud pemikiran yang jumud.

Truth to be told, of course former school lebih dekat di hati. (warga pedas, jangan marah naa)
Tak percaya? I'll prove it.
Take time to click this, http://ubksmkjf.blogspot.com/

I just found this. If I'm not mistaken, ini masa forum perkongsian pintar for PMR candidates 2012. For instant, kira macam bagi guideline in leading them to the victory in PMR. Whoaa..
gempak je bunyinya kan.
Kami pun hentam sajalah labu......


Gathered for the last time before each of us move to our new school. 
Konon-konon jadi ahli panel la tu. 
Faiz jawab soalan cepumas. Aiyok !



Counselor in charge, Tn. Hj. Aminuddin Hamat Hambali. 
Cikgu Amin for short. ;)
Thank you for inviting us.

Only Allah knows how much this school means to me

p/s : Either before or after, I'm not a cocky person. Do talk to me. Then, you will receive a good response from me. InshaAllah.

0 comments:

Post a Comment

>b:include data='post' name='comment-form'/>