Blogger Backgrounds

Sunday, 23 June 2013

we're siblings


Betul kata pepatah Melayu, air yang dicincang tak akan putus. Relationship between flesh and blood can hardly be separated. After all the difficulties we had been through, we were united eventually. Thank you Ya Rabb. I hope this special relationship will remain unchanged until the end.


Abang-abang kita. See how tough they are.. haha
Who wanna bully me? Confront them first.
Eh, bukan 2 ni je yang ada.. Ada 5 lagi. :')
Tunggu.....


Baby Zara with her aunty. Curious, Zara ni tak mau dengan orang lain termasuk acik Mey. Tapi dengan Kak Rina and Abang Zafe nak pula. 
Pilih kasih ! haha


Baby Zara with her uncle.. Yippie !


My dear, Kak Rina :D


Senyum sokmo ! 
Venue : McD, KLIA


Say cheese ! 

Tertanya-tanya where is me? Jawapannya, I was at home yesterday. I just need some rest. The journey from school was a little bit tiring. So sorry. Boleh jumpa lain masa dan hari

P/s :- Preparing for the next reunion for us to assemble completely. ببركة الله

Monday, 17 June 2013

Fate or What?



Okay, lapang-lapangkan minda kita semua untuk jadi open-minded person based on this topic.

Recently, my teacher Ustaz Aimi who is teaching me Pendidikan Syariah Islamiah had organized a battle. Wow, dengar macam gempak kan?

Boys Vs Girls. Mostly like debate competition on "Polygamy". Pertandingan tertutup, melibatkan only my class members. Nanti kalau dihebahkan, penuh pula kelas tu dengan kehadiran audiences and spectators yang bersemangat memberi sokongan kepada pasukan pilihan.

Tak perlu beritahu, I guess semua orang pastinya tahu macam mana hangat this topic had been discussed.
The most interesting part was, boy's team kena bangkang poligami and vice versa. Normally, perempuan membangkang but this time kebiasaan itu diubah suai.

Me, myself tak sabar untuk melihat sendiri macam mana my friends, ( Girl's team ) melontarkan idea menyokong this topic walaupun kenyataannya semua tu bukan dari hati masing-masing. Lakonan semata-mata. Situation dalam kelas pun bertukar jadi gamat once they heard hujah-hujah yang bertentangan dengan pemikiran mereka but still can be controlled.

At the end, ustaz buat conclusion and gave us
( dedicated to female students ) some advices and tips.
Very useful for the future. :) Winner? Ustaz masih berteka-teki.

As for my opinion, poligami sering dikaitkan dengan faktor keadilan. Bila ada dua keluarga, then mulalah membeza-bezakan which family is better. Tak patut, tak patut. Apa pun, rasional itu penting.

Last from ustaz, dalam giliran boleh adil tapi tidak bagi hati dan perasaan sebab Rasulullah s.a.w sendiri lebih menyayangi Saidatina Khadijah r.a berbanding isteri-isterinya yang lain due to her high devotion for Islam until Saidatina Aisyah r.a cemburu. We have to understand that fact.

p/s : Saya bukan orang yang arif untuk membahaskan soal ini. Just to share the experience. In conclusion, kalau rasa diri tidak mampu untuk berlaku adil, don't ever play with the fire. Not only one side will feel the pain, but two. Think wisely.

Feel free to watch this 'mesmerizing' video.. haha
http://www.facebook.com/photo.php?v=665510916809280


Saturday, 8 June 2013

here we go !


EXCELLENCE IS NOT A SKILL. IT IS AN ATTITUDE !
-Ralph Maraton-

 

Wednesday, 5 June 2013

anda adalah apa yang anda fikirkan


Walaupun badan sasa,
Namun mudah berputus asa,
Kejayaan takkan dirasa,
Biarlah kita pelajar biasa,
Tapi sering mencari masa,
Semoga berusaha sentiasa,
Jangan mudah rasa seksa,
Jangan belajar kerana terpaksa,
Takut diri tidak selesa,
Takut otak kurang kuasa,
Ulangkaji untuk periksa,
Jangan tunggu esok lusa,
Ilmu harus diperkasa.

credit to,
Masters of Easymath 

Sunday, 2 June 2013

worth it !


If Saserians are going back to their hostel today, I just feel the pleasure of enjoying the remaining remnants holidays.
Oh ya, anyway I joined a camp named EASY ADDMATH CAMP.





Serious, this programme was super duper nifty !
The teacher taught us the easiest solution for additional mathematics. You will not be disappointed or regretted for spending out your money for this camp. If this programme will be held once again, it will not take a long period for me to decide either to participate or not. The answer is assuredly YES !

Therefore, for those students out there, try out this alternative and explore the joy in learning additional mathematics.
p/s : I met my ex-classmate when I was in primary school during this camp but I avoided myself from bumped into him. Sorry