Blogger Backgrounds

Sunday, 29 January 2012

tambah tolak darab bahagi = infinity

Readers,
What the most appropriate reaction for today's entry?
Fury and jadi fierce macam tiger?
Crying macam baby mahukan milk?
Complain? Argh, sudah jadi 1 kebiasaan.

Let's make it short.
One bright shiny morning, which is today I woke up as usual. Agak "bersemangat" !
Out of the blue, Faiz called me. Haiya, dalam mind ---> Apalah yang mamat ni nak . . . .
*hew, sorry Faiz

He asked me :-

" Teha, kau tahu tak yang kau kena datang Dewan Besar Gemas hari ni?

Your name is really close under mine. "

Gulp ! Unbelievable because hari tu ada sorang cikgu tu bagitahu I don't have to come due to certain reasons. Hampeh je kan?
I denied but Faiz convinced me ! He gave me an order. Asking me to get ready and he waited for me in front of the hall ! Teha dengan condition yang entah macam hape. Rushing ! Tak ada masa dah nak fikir which outfit is suitable for me to put on.

Luckily when I arrived dekat sana majlis tak mula lagi. Pihak pengurusan aturkan position kami tak tahulah macam mana. Unorganized as what as suppose to be. Ke hulu ke hilir cari tempat duduk yang memang dah ditetapkan. 2 boys from MRSM yang duduk dekat tepi tu pun naik hairan. Apa boleh buat, just tayang muka sardin cap botan lah !!

About 2 hours duduk sampai naik kematu dekat dalam hall, gift pun orang tu dah bagi. Then apa lagi, angkat kaki lah cepat-cepat. Ajak Faiz pergi makan, ada ke patut dia taknak? Segan katanya. Apa punya orang lah. Tak tahu ke my stomach dah berdendang lagu Maher Zain time tu dek kerana berkejar ke sana. Satu hape pun tak sempat jamah.

Tutup cerita pasal tu. There is more severe punya case. Tak cukup merentas desa waktu sekolah, terpaksa ulang tayang berlari balik rumah. Orang pandang buat muka pelik, I'm just giggling. Kalau ada yang tanya, I'll simply said, JOGGING. Left by my sister at the roadside. Why? Let it just be a secret. While I am on my way, someone offered to give me a ride. Thanks but no thanks. I rather walked until I finally reached home.

It's okay because before this tak pernah berpeluang sightseeing sebegitu.

Habis dah . Good night peepers ! ^_^

Monday, 23 January 2012

Photos Of Smart Solat Camp

Hey, hey.

This post lebih kurang macam sambungan about Kem Smart Solat hari tu lah.
Post about this camp tak ada picture kan? Now, ada dah. Snatched dekat siapa entah.
Hew~~ Mischievous kan?
I can only managed to get 3 pieces of them. It's okay right?

Okay, let us check it out !


Hah, see ! Busy tak? Time tengah tasmik bacaan adik-adik form 1. Ceh, macam nak sign dokumen penting aje gamaknya ! ^_^


This picture bukan menandakan saya tengah tidur eh on that time. *tak curi tulang* 
Gara-gara nak dengar dengan clear punya pasal, terpaksa buat macam-macam gaya duduk. 
Betulkan posture. Assisted by Nisak. Divide two.


Last day of the camp. A photo session for a commemorative. Macam yang telah diberitahu before this, the participants adalah daripada pelajar lelaki menengah rendah. Followed by pelajar-pelajar (P) menengah rendah pada awal 2 bulan nanti dan seterusnya.

That's all. Thank you

Friday, 20 January 2012

JEALOUS

Congrates, congrates !
Extremely jealous. Tak pernah se'jealous' ni.
Eh, eh. Let me fix the sentences, bukan jealous yang melibatkan boys and whatsoever.
Untunglah kan kamu, kamu semua.
Be grateful. Jangan banyak songeh.

I want it too.
*laughing outside but I am dying inside* Gimmick again.
I've given my best to achieve that. Dear Allah, I'm not going to blame the destiny.
But please be good to me. I believe in You, The Best Planner.

Trying for the second time and I wish the result will be as what as expected.
Luckily that boy @ my cousin, got an offer from the school of all boys, SASER.
Hooray ! Party time ! No need to agree with his mother's suggestion.
I am FREE ! Yahoo ^_-

Demonstration end ! Dismiss.

Thursday, 19 January 2012

Impatient !

Hisy, hurry up ! Why it is too late?
Let me know the answer.
Waiting is an agonizing !

Come on, don't make me feel this way.
Please speed up the time.

I can't stand with such an irritating situation anymore.
Oh, I need a psychiatrist to overcome all this.
Hoho, merely gimmick.
No need to put highly trust on it.

Tuesday, 17 January 2012

Kem Smart Solat

Hey readers, long time no see. I am missing my obsolete and ugly blog here.
I've been busy with my school activities lately. Walaupun baru awal bulan. Tuition started !
Sedang menadah telinga mendengar dan menjawab soalan yang sama daripada teachers and friends.
"Kamu tak pindah mana-mana ke? or Dah dapat tawaran mana-mana sekolah ke belum?"
Kelu lidah nak jawab.

This year, I want to participate myself with plenty of activities. Woah, menyeronokkan !
Last Friday morning, me and 4 orang friends yang lain are invited to share our experiences to face PMR exam last year dalam slot Perkongsian Pintar bersama Form 3 students yang bakal menghadapi PMR pada bulan 10 nanti. Forum ! Rasa macam kami jadi Pakar Motivasi without salary sekejap ! We answered all of the questions honestly. No 'goreng-goreng' mahupun rekaan.

Then in the evening, I involved dengan aktiviti Kem Smart Solat Siri 1 khusus untuk pelajar-pelajar lelaki menengah rendah. As one of the facilitators, at first memang harus diakui agak kalut. Mana taknya, semua boys. But not long after that, I can adapt with the surrounding, just assumed them as little brothers to me. Fun, happy, chaos, havoc and semua lah. Tremendously enjoyed the activity.
Habis mereka kena ragging dengan Si Nisak yang otaknya gila-gila. Ikut saja rentak mereka.

By the way, you all know what, kami siap dapat gelaran tau. Adik-adik form 1 yang bagi, " Janda Cantik" ! Kurang asam punya budak ! Tang belakang dah best dah. But part depan, HANCUS ! Tapi kalau fikir balik, funnyla pulak..

Task kami sebagai fasilitator ---> train mereka hafalkan bacaan dalam solat and betulkan sebutan mereka,  buat praktikal about ma'mum masbuk and ma'mum muafiq and how to perform the prayer while we're sick also. Not bad lah budak-budak ni. Good at joking. Kamiberdua yang nak marah pun jadi tergendala melayan ragam mereka.

p/s : Hopefully mereka dapat manfaatkan apa yang mereka belajar dan aplikasikannya dalam daily life. Compulsory actually !  
SOLAT TIANG AGAMA !





Wednesday, 4 January 2012

First Day Of School

First impression :-

Okay, in a blur mood.
Awkward ! That's the best description for my situation right now.
Physic, chemistry, add math, biology are new to me.
Trying to get used to it.

Hoping that everything will be as what as I wish for.
Do pray for me to be diligent, more diligent and super diligent !
May Allah blesses me all along my days.

The slogan for this year is,
" Disiplin Pertama, Akademik Utama, Solat Asasnya "