Blogger Backgrounds

Saturday, 31 March 2012

The End

Guys and girls,
bulan 3 sudah hampir menutup lembaran. That's mean, tomorrow 1st April. Macam mana nak digambarkan masa yang terlalu cepat berlalu tu? Macam lightning? Storm? Typhoon? And so on.

Dalam tempoh tu, apa yang kita dah lakukan?
Banyak tak kejayaan yang dah dicapai? Don't ask me. Otak tepu to think.
wohoo, too bad of me.

Time is life.
Bermakna, kalau 1 minit berlalu membawa 1 kehidupan kita. Apo cito kalau kehidupan one by one dibawa pergi bersama masa yang terus-terusan berdetik? Tak mungkin sesaat pun berhenti bergerak just to wait for us. Cruel tak?
---> Teha mengarut. Trying to deny the fact. Jangan tiru mind set ini. It's not good for future.

Everyday turn over a new leaf. Hee~~ macam tak insaf-insaf pula kan.
Insaflah, but always leka, lagha dengan urusan dunia. Fatihah, this year kamu 16. Next year kamu 17. Umur meningkat dari setahun ke setahun. Tapi iman? Adakah seiring dengan usiamu? Tepuk dada, tanya iman. Bukan tanya selera, kerana selera selalunya berlandaskan nafsu semata-mata.

Teha dah mai dah dengan syarahan dia.
Never mind. Just pray what's the best for me.
Always put Allah in our heart and mind.

Thursday, 15 March 2012

Library Oh Library

You know how much I miss the ambience spending my time at my former school's library and the public library near my house?
It doesn't mean I've never entered the library in my new school. But, too many of differences occurred. Tak sama.

SMG said, the books at my house dah habis disusun sampaikan nak susun buku-buku dekat library pula. Huh, kurang asam aje kan. It's not like that at all. I love the environment there. It brings me tranquility and easier for me to finish my uncompleted tasks.

So tadi, I decided untuk ke perpustakaan desa. Berzaman dah tak ke sana. *wah, hiperbolanya bahasa.
I was startled when looking at seorang lelaki yang jaga waktu tu. Sama-sama shocked. Seriously, he looks like orang Bangladesh jual karpet with the sharp nose. Hehehe...
Astaghfirullah, so naughty of you.

My sister started to tease me by saying that we are siblings. Argh, nonsense ! Ada ke patut? I was not born in mixed, Pakistan or Bangladesh. Jauh sekali.
Tak patut la kan. Ish, ish, ish...

I am wondering because before this, Makcik Aripah yang bertugas. Where is she?
Masih menjadi tanda tanya. Almaklumlah, dah lama kot tak datang sana. So, semua current new I've no idea.

Baru aje sampai dalam 15 minit, orang tu bagitahu nak tutup library pukul 4.15. Gila awal !
Kerusi baru je nak panas. Baru tulis beberapa patah perkataan. Hampeh je kan? If makcik tu yang on duty, 
tak pernah pun macam ni.
---> Ni mesti kes nak curi tulang and balik awal.. hoho
It's only my assumption, jangan percaya.

Lamenting without voice there. Tunjuk perasaan. So, pukul 4.10 lagi I began to clean up all my stuffs and went home. Hah, ambik kau ! Obedient and punctual kan saya?

Tomorrow punya plan, CANCEL !

Monday, 12 March 2012

sepetang bersama calon-calon UPSR 2012

Friday, 09.03.2012

Menetap di asrama selama seminggu dan kemudian bercuti. Wuu, best kan? ^_^
After school, apa lagi. Masing-masing impatient nak balik.. gamat 1 ASPURI tunggu kad outing keluar.

Tak expect pun pengetua Kamarulzaman buat program petang tu juga. Kelam-kabut laa. Sempat lagi singgah dekat Popular, Terminal One. Hee~~~

I have to persuade my father nicely. Hah, don't ever underestimate my ability in persuading people ya? :p
I just asked my father to send me off to Sekolah Menengah Sains Rembau. Agak jauh ke dalam nun di sana tempatnya.

With my school uniform... terjah ajelah. I don't have much time for that.

Come here,





In the school hall. Multi-activities.


All together.


Selesai solat. On our way to the canteen. Eat !!!




Orang kuat... pengetua Teha sendiri with cikgu Hishamuddin. Briefing before bersurai dekat padang.
After riadhah.

Giliran barisan fasilitator-fasilitator pula yang beri ulasan.



Wajah-wajah keriangan daripada kami ! :D


My turn untuk menyampaikan 'amanat'. Tak panjang. But mudah untuk difahami. Amalkan ye wahai adik-adik.


Sebelum balik.. sebagai tanda ingatan.
 Landmark ! Yang belakang melatari pemandangan. 
So cute both of you.

Already sleepy. See again next time.

A Week Tell Me Everything

Yuhuuuu,,,,, I'm home !
Cewah, macam baru hari ni balik.
Almost 4 days kott bertapa di rumah.

Memulakan first day persekolahan di sekolah baru dengan senyuman yang se'sweet' honey.
---> Eeuww, sejak bila jadi begitu? Am I mistaken? Aha, abaikan.

Cuba menyesuaikan diri dengan new place.
Behave myself sebaik mungkin.

It's such a bluff kalau ada yang mengatakan semuanya baik-baik saja sepanjang berada di asrama. But, just take it easy. Yang penting, I'm not crying !
Rahsia ! *nampak sensitif di situ*

Overall, just okay. I still can get along with the environment. Hanya menjadi observer.
No worries. Allah ada sebagai Loyal Companion.

Thursday, 1 March 2012

a letter from me to all

Assalamualaikum !

I will miss every single thing that have been done all this while.
Bukan setakat itu, my school, my teachers, my fellow friends, all the sweet and bitter memories studying for 3 years in SMK Jelai (F). From there, I had learnt a lot of things which were maturing me.
Thanks for everything. Grateful for knowing all of you.

Tak pernah expect akan move seawal ni. Sorry to those people yang tak sempat jumpa petang tadi.

I am racing against time actually. Because preparation is totally 0%. Tak gerak 1 pun lagi.
Oh ya, I went to visit my future school to-be today. Sightseeing around the school compound. Cuba sesuaikan diri dengan tempat baru. Credit to my sister for her willingness in snapping my catchy picture. Eeuww~~


wah, takda binocular guna tangan pun jadi. ada bakat tak jadi detektif ni? Replace conan.
siasat jangan tak siasat


Silau !


Ke hulu, ke hilir


Insects lover ! Orang geli, tapi I love it. I don't care what's your perceptions. 
I love for being me :p


Fa, don't cry. You will always be in my heart. Your tears is hurting me. Kita reunion nanti okay..
Nanti bila cuti, aku boleh ajar kau lagi. You are welcomed to come to my house anytime.

My mother dah warning, sampai sana jangan ganas-ganas. If dapat aduan, SIAP
*Ya Allah, macamlah anak mak ni gangster sangat dekat sekolah. 
Lagi 1, kurangkan hobi tidur tu. Qiamullail !
*Hew, yang ni esok I tak buat. Lusa and tulat, insyaAllah. 
Stay sana, kenalah BERDIKARI. Semua kena buat on my own. But never mind. 
Who said Teha spoiled child? No, I'm not ! I will prove it.

Okay girls and guys, take a good care of yourselves. Maybe akan jarang update blog. See you in the next holiday.
All of you will tightly save in my mind. Never in my sight, but always in my heart.