Blogger Backgrounds

Tuesday, 11 December 2012

الصلاة عمود الدين


Warning :-


As we all know, prayer is compulsory right? For sure muslimin dan muslimat sekalian tahu.
(ayat sastera tu)
Ada yang tak tahu? Meh sini nak tarik sikit telinga tu.

I'm wondering, what should we do to encourage people out there to perform prayer?
Tak perlu apa-apa imbuhan rasanya because Allah dah janjikan pahala.

I once asked one of the counselor in my school, "Is it difficult to deal with people and influence them to change into better?"

"It is a challenge for us and actually to preach among our own family members is more difficult than the crowd", she said.

Yes, I agree with the statement. Sesiapa yang ambil course guidance and counselling tu tahu kot apa sebabnya. So, tanyalah mereka. Mereka lebih arif.

So, please perform our obligations as a muslim. Hanya 5 kali sehari bukan 50 kali seperti mula-mula diperintahkan Allah dulu. Dah diberi discount, takkan taknak? Rasanya kalau ada cheap sale dekat mall, kita excited nak pergi. Why don't kita apply semua tu dalam solat kita?

p/s :- We live for twice. Di dunia dan di akhirat. Kalau tak ada amal kebaikan yang dibawa untuk ke akhirat, macam mana nak jejak syurga Allah? Dalam mimpi jela, tu pun kalau boleh.

* I'm not a religious teacher. I'm just aware of tugas kita sesama Islam. Exhort one another to the truth. Exhort one another to the patience.
I'm done, you?

0 comments:

Post a Comment

>b:include data='post' name='comment-form'/>