Blogger Backgrounds

Thursday, 22 December 2011

My Heart Intonate Merrily

I feel like to dance around non-stop. Can I? Terjawab sudah penantian kami semua. I got it ! Even kurang 1 A untuk complete kesemuanya and kalah dengan Faiz this time, but I am still grateful. Okay, at first memang tak senang duduk. Tak percaya tanya my personal counselor. Kan En. Amri? Bohong kalau if I said I didn't feel anything. Si Haziqah called me peoplewithnofeeling. Oh, itu tidak benar sama sekali.

As we all know, result dikeluarkan pukul 10 pagi tadi. My father pagi-pagi lagi woke me up untuk bersiap. Am I dreaming? Lambat lagilah ! Luckily, my school distributed slip keputusan at 2 o'clock. Boleh bermalas-malasan on my bed for a little bit longer.
Today memang scaring, dengan hujan yang tidak henti-henti from morning until now. Added up my restlessness !

Ada yang suggested suruh check result on phone, but I prefer waiting.
Pukul 2 hujan still tak tahu nak berhenti, so in no matter what I have to go accompanied by my father and my sister. Bersiap ala kadar, asal boleh aje.
As we reached at the school, I met my Mathematics and History teacher greeted me warmly and said 'congratulation'. Memang weird but tak pula suspect anything.

Suddenly I heard someone called me from behind and saw one of the senior assistants of my school. He then asked me whether I brought my parents or not. So, I just answer "YES" and showed him my father. Let them chatting to one another.
(entah apa yang diborakkan tu)

I already knew my result daripada salah seorang guru ! So, tak surprise lagi bila nak terima result.

Not long after that, baru cikgu asked me untuk bawa ayah masuk ke principal's room untuk ambil slip keputusan dengan yang lain. Dengar kata-kata aluan daripada pengetua before slip diserahkan. Blushing ~~ Having pictorial session lah bagai.

Before balik, sempat juga merisik result my other friends. Normal lah time macam ni, ada yang satisfied dengan result yang diterima begitu juga sebaliknya. Congratulation for those who managed to get a good results. Yang kurang berjaya, don't be sad. Mungkin Allah sedang merancang something yang much better untuk kamu in the future.

Here, I would to apologize to one of my teacher for not scoring in his subject. And also to my ex-principal, En. Omar Bin Ahmad because I failed to fulfil my promise to him. I can only got 8A 1B in PMR not 9A as promised. Mungkin salah Teha for not being alert while answering the paper. Sorry once again !



My lovely father. In front of the office. Is it my father cried? My sister asked me just now. I've no idea. My father is a determined man. Sayangnya my mom tak follow sekali tadi. Segan agaknya. Same goes to me. Like mother like daughter. Eh, is it true? Full of yourself ! Okay, tu muka masih trauma, speechless on that time. haha.. Don't laugh ! Pose ajelah macam mana sekali pun, my sis punya idea.

Sebelum terlupa, thank you wishers ! Banyak sungguh ucapan tahniah that I received today. Full on my walls. Supporters also such as my beloved parents, family, teachers, friends, Syafiq, Kak Atul, Si kecik Ziqah, Amri dan semua yang involved. All praises to Allah.

Enough, I have done my job. Thanks too kepada sesiapa yang punya heart of gold mendoakan kejayaan saya kali ni.
Ilal liqo' !

NF162K008



Melangkah dengan lafaz "Bismillahirahmanirrahim"

Do pray for all of us

Tuesday, 20 December 2011

COUNTDOWN


HEY BATCH 1996, TIME IS RUNNING OUT. 
GET READY ! 
 actuallyiamafraid.Iamsayingthisjusttocomfortthetanglesheart  

Sunday, 18 December 2011

Hati oh Hati

Hey readers,

My heart is not at peace nowadays.
Serious ! I don't know why. Don't get it wrong guys. It's not because I've been interested on someone. DEFINITELY NOT !
Hurm, in no matter what kena juga berbalik kepada Allah SWT. Mungkin Allah sengaja membolak- balikkan feeling yang sudah tersedia terbalik just to make me closer to Him. Who knows right?

Terribly anxious ! I keep thinking and continue thinking. Maybe by this way everything will be resolved. But, all that are in vain. Curious becoming thicker. Blur ~~

Haish Teha, wake up and be rational ! Do not think like someone with no faith. Don't worry, Allah is always be there to listen to your complaints.

Atau mungkin berkait rapat dengan result PMR yang bakal keluar kot. Huh, itu cliche ! Yulks ! Since my mother started to ask about that today, my brain automatically ligat memikirkan all kinds of possibilities. Bagai terkena renjatan elektrik.

Taknak kusut-kusut lagi. Tawakal. I just leave it to The All Mighty and hoping a piece of tranquility from Him. Allahuakbar !

Tuesday, 13 December 2011

Takziah !

Assalamualaikum,

Agak terdiam once dikejutkan dengan berita yang menyedihkan kami semua, warga SMK Jelai (F) iaitu pemergian Allahyarham Cikgu Eaizan. Beliau yang merupakan my Mathematic Teacher last year, menghembuskan nafas terakhir pada malam semalam. Ada juga sumber yang mengatakan beliau meninggal akibat paru-paru berair but seperti yang kami sedia maklum, beliau menghidap penyakit diabetes tahap kritikal yang hanya bergantung kepada suntikan insulin saban minggu.


Allahyarham Cikgu Eaizan berbaju batik color hijau di samping guru-guru from my school yang lain. For your information, this is the last picture of him before he left us.

Refreshing back my memory sepanjang mengenali cikgu Eaizan for a year:-

Beliau seorang yang pendiam, tak banyak bercakap sampaikan kami takut untuk bertanya sekiranya ada kemusykilan.

Tak pernah marah walaupun students of my class yang paling kecoh dekat  Blok B sekolah tu. Cuma if beliau rasa tidak senang dengan kami, beliau akan memulakan tazkirah berintikan sindiran sebagai sajian halwa telinga kami. So, time tu faham-faham sajalah yang cikgu ni tengah marah. Everyone akan buat muka sardin.

Memandangkan kami semua ni 2 UIAM last year, mischievous + naughty + pengelat tegar... Masing-masing selalu plan untuk curi masa kelas Matematik cikgu, especially if jadual 1 masa, for 40 minutes untuk solat Zohor and rest. Ini semua gara-gara homework tak siap, tak faham apa yang cikgu ajar, tak minat Math dan yang sewaktu dengannya lah. Those antara sebab-sebab kenapa incident seperti ini boleh berlaku.

Since cikgu Eaizan sick yang memerlukan beliau mendapatkan rawatan every week or ada urusan luar sekolah, beliau selalu tak ada di sekolah dan semestinya kerap juga tak masuk kelas untuk mengajar. Frankly speaking, itulah moment yang paling students 2 UIAM tunggu-tunggukan. Berparty semuanya bila dapat tahu cikgu Math tak masuk kelas. Sangat mischievous. I'm sorry on our behalf.
Teha? Including sekali, but ambil kesempatan buat kerja lain. Serius, I'm not lying ! Bak kata si comel Haziqah, "Kak Teha skema." Yeah, I accept it.

But unfortunately, he's no longer with us and he will keep entrenched in our memories. Takziah untuk keluarga beliau.