Blogger Backgrounds

Sunday, 29 April 2012

Pesta Buku PWTC vs Visiting Someone

Kaifa halukum ya ikhwan wa akhowat?
--> wah, speaking arab la bagai

Nak habaq mai ni, yesterday I went to International Bookfair, PWTC. *loncat-loncat*
But . . . . ada juga tapinya.
As we all know, semalam kan ada demonstration about PERHIMPUNAN BERSIH 3.0 . So, banyak jalan yang ditutup. Hampir semua jalan ditutup. Haiyaa, naik rimas jadinya duduk dalam car. Guna GPS pun nagging je lebih. Kalau nak kata how million cars on the road jangan cakaplah. Macam semut queue up.

Sesampainya dekat sana, nak cari parking pula yang susah. Berpusing-pusing. Tapi situ juga tempatnya. Laughing together. At last dapat juga menapak dekat tempat tu.
Keadaan di sana? Nak bernafas pun payah. Bersesak dengan orang ramai. Gerak sikit, berlanggar. Takut nak gerak. Rombongan sekolah pun ada. I went there with family. Lagi syok. :) Terjamin keselamatan.

Naik juling mata tau nak pilih books. All those kind of books made me rambang mata. Added with the promotions and discounts. Kesian my sis, terpaksa jadi my assistant holding a pile of books. ceewah..
Best part :- met Damya Hanna. She wrote something in the book written by her that I bought.
Tak boleh nak leka sangatlah kan dekat dalam tu sebab ada 1 lagi destinasi yang perlu ditujui.

HUKM :-
Dah sampai dah ni. Naik tingkat 6 cari wad patient yang berkenaan. Cannot be found. Siap bertanya lagi nurse yang lalu dekat situ. Cari punya cari, rupa-rupanya Taufik dah dipindahkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya. Tak ada pula orang inform. Haiyoo maa..

So, mengarah ke PPUM. Until dapat melawat dia. So pity of him. He's an intelligent boy, terpaksa tinggalkan pelajaran for the time being because of his illness. He's suffering of leukimia.
Meningkat tahap kesyukuran because berpeluang belajar dan granted a good health.

Dear Allah, please protect him and strengthen his heart. I hope he will keep strong and tough enough to face all this. I want him to be safe and be able to continue his life as usual.
I need a favour from all of you. Do pray for him. May Allah bless your life always


Friday, 13 April 2012

Hallo, hallo !

I'm home ! blink, blink, blink
Gained 1001 of experiences.

Syhhh . . . . .
Biarlah rahsia , . , .

Seminggu ada 7 hari,
everyday we have to prep ! No excuses !
Including Saturday and Sunday. What a tiring schedule. :(

What I want to do are :-
- Take enough rest
- Finish homeworks yang menimbun

Caiyokk ! *bersemangat ni*

Sunday, 1 April 2012

i can survive

I can be strong,
I can be tough.

Haa, see you all. Tak pasal-pasal menggegarkan suasana. Siapa kata I know nothing bab English song? I do follow the current news lah juga kan daripada tak ada langsung.

Now I know macam mana perasaan boarding school students yang lama bercuti, then pulang ke asrama semula. Ya Rabbi, liat habis ! To me, yang memang suka berguling-guling on my bed ni lagilah. Tak mau lepaskan ! huish, gitu sekali !
Am I care? This is me. I love for being me.

I can't be like this. I've to be strong and tough enough to face all this.
I dreamed a dream. Remember that ! Pahat dalam hati sekukuh yang mungkin.
You're not supposed to be engrossed and feel that you're always be in a comfortable zone.
Wake up ! You need to compete with others otherwise you will be left behind.

Oh NOOOO !
I've to sacrifice something big to achieve something bigger. Itulah harga yang harus dibayar.
According to my chemistry teacher, Form 4 and Form 5 adalah tahun yang memeritkan. But, tersembunyi kemanisan di dalamnya. I wanna find the sweetness.
So, strengthen your heart in order to achieve the much-awaited success. Go dear ! Tak sampai 2 tahun pun lagi. Be patient girl.