Blogger Backgrounds

Sunday, 29 July 2012

ingatkan aku

Dear sis, we're belong to Allah.
Jangan lupa, kita hanya hamba Allah.
Tiada beza di matanya melainkan ketakwaan.

---> jangan alpa, Fatihah<---

Saturday, 28 July 2012

learn patience from Asiyah

Sabar Teha.
Calm down. Let it be.
"Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar"

>Don't be mad, Jannah is for you in return<

bodyguard


Wah, saya ada bodyguard?
Sejak bila? Rasanya my parents won't hire any bodyguard to watch over me.
Anyway, thank you for being a bodyguard for me. Without salary ! Even for a short moment.
Hmm, I think it is not necessary for you to do all kind of thing as I am strongly believe with Allah supervision.

Go Teha, Go !


Tercari-cari dalam memori, tazkirah apa yang harus dikongsikan minggu ini.,.
Aduh, segan sungguh. Ya Allah, janganlah jadi clumsy nanti !
Suara, oh suara.. kuatlah sikit eh? Raise up volume macam time naik angin tu. Takut nanti orang-orang tak dengar. Maaflah ya, saya memang bersuara emas sikit. :p

Everything is going to be okay ! Don't worry

confession

Satu teguran yang baik. Memang khilaf saya.
Saya aplikasi bukan kerana kamu, tapi Lillahita'ala.
Jazakallahu khair.

Friday, 27 July 2012

don't be too jugdemental


Saya bukanlah orang yang baik untuk berceramah ala ustazah pilihan.
But one thing that you must take note on it, "jangan lihat siapa yang berbicara, tapi lihat apa yang cuba disampaikanya"

Allahuakbar !

sedekah


ILMU TANPA AMAL IBARAT POKOK TANPA BUAH.

---> Jadi, sebarkan ilmu yang bermanfaat kepada yang lain.
        Sekadar renungan.

first thing first


EDUCATION IS MY PRIORITY

watch out !


I'm not prefer to be exactly like you but I want to be better than you.
By following your footstep.
PROVE IT !
ACTION SPEAKS LOUDER THAN WORD

never mind


"I failed to complete it."
Don't worry, Allah tak pandang natijah kepada sesuatu perkara, tapi Allah pandang usaha kita on how we try as possible as we could. Senyum ! :)

Sunday, 22 July 2012

1st Year ?


Salam Ramadhan Al-Karim,

1st year berpuasa di sekolah baru, bukan di perantauan ya. Part tu kena tunggu about 2 years later. Amboi !
Lagi 2 minggu ada exam, serius rasa macam U pula dah. Kalau my brother tu, tak hairanlah if dia kena jawab macam-macam exam. Let my brain rest please.

I'm going back.


p/s : Saya mahu begini selalu. Gathering together. 

Sunday, 8 July 2012

cloud nine


Delighted !
Miracle word. :)
Senyum sampai ke telinga.

My Life In 20 Years Time

l
l
l
l
l
V

Hah, wondering kan?

Guess what, my english teacher asked us to create an essay berkaitan dengan title di atas.
Terjegil my pair of eyes. Totally blurred. Tak ponah terjangkau dek akal den nak buat essay macam tu.
( keluar dah bahasa Negeri Sembilan )

I can't imagine anything so macam mana nak rangka? Membayangkan life as 36-year-old lady. Berangan pun tak jadi juga.

Element-element yang perlu ada :-
  1. career to-be
  2. family
  3. asset/property
  4. --> forgot
  5. hope
Ya Allah, mengucap panjang sekejap. *slow aje*

Teacher Maziyah gave us only a day to complete the essay but I took for almost 3 days then baru submit. I've no idea.
I'm pondering apalah reaksi my teacher when reading such a terrible essay ( as for me ). Agak-agak faint tak? I hope it won't happen.

Luckily, my teacher is not a cranky type. Alhamdulillah.




main reason for being created

pleasing You is my only goal

this is what I'm looking for

set me free and made me strong

cubit paha kanan, paha kiri terasa


now I know how it's like and how it feels

lagha


It seems to be I got plenty of time in updating my blog this time.
I feel like typing and continue typing until I didn't notice I have omitted.
How time flies

put your trust in Allah


atas restu Allah,
everything will be going smoothly.
saya percaya itu

Saturday, 7 July 2012

mission completed


Alhamdulillah.
Finished already risalah doa untuk dipersembahkan kepada cikgu Rosnahwati.
( amboi, ayat.. )
Hope dia suka sebagaimana saya menyukainya.


Special appreciation to the person with the heart of gold for sharing such a useful information for others.
May Allah bless you

I am for who I am


sharing is not the way of my life.
it's sounds terrible right?
serious, ain't a funny joke

vanish

Disappears...
In times I'm longing for a pairs of ears.
Oh ya, nearly forget.
This is the reality of life.
Thank you for realizing me.

Friday, 6 July 2012

:)

I'm going to a tuition class tonight.
Physic, here I come.
Trying to be fall in love with you.

Thursday, 5 July 2012

You Will Never Disappointed


Believe in Allah 100%.
No doubt.
There is virtue in my migration.
Tajdid niat !

pilih, pilih

"Perumpamaan teman yang baik dan teman yang buruk seperti penjual minyak wangi dan peniup api.
Daripada penjual minyak wangi, kita akan dapat minyak wangi itu ataupun terkena bau wanginya. Adapun daripada peniup api, baju anda akan terbakar atau mendapat bau busuknya."
( riwayat al-Bukhari dan Muslim ) 

setuju !


"Orang yang bersabar itu mindanya lapang. Akalnya terang dan boleh berfikir pelbagai cara untuk merubah masalah menjadi satu kebahagiaan. Kesannya, kerja berjalan dengan betul dan hasilnya lebih pantas."

attention......


"Do not see the mistakes of others as if you were a nobleman. Instead, look at your own mistake as if you are a slave"

yes !


melepasi tahap kritikal.

alhamdulillah

tak salah mencuba

tak mencari kesempurnaan tapi berusaha ke arah kesempurnaan.
sekalipun mustahil

pujian yang membina. InshaAllah


Subhanallah, ma haza min fadlillah.

Ku insafi kekurangan diri. Lebih kerdil daripada dwarf.