Blogger Backgrounds

Thursday, 22 December 2011

My Heart Intonate Merrily

I feel like to dance around non-stop. Can I? Terjawab sudah penantian kami semua. I got it ! Even kurang 1 A untuk complete kesemuanya and kalah dengan Faiz this time, but I am still grateful. Okay, at first memang tak senang duduk. Tak percaya tanya my personal counselor. Kan En. Amri? Bohong kalau if I said I didn't feel anything. Si Haziqah called me peoplewithnofeeling. Oh, itu tidak benar sama sekali.

As we all know, result dikeluarkan pukul 10 pagi tadi. My father pagi-pagi lagi woke me up untuk bersiap. Am I dreaming? Lambat lagilah ! Luckily, my school distributed slip keputusan at 2 o'clock. Boleh bermalas-malasan on my bed for a little bit longer.
Today memang scaring, dengan hujan yang tidak henti-henti from morning until now. Added up my restlessness !

Ada yang suggested suruh check result on phone, but I prefer waiting.
Pukul 2 hujan still tak tahu nak berhenti, so in no matter what I have to go accompanied by my father and my sister. Bersiap ala kadar, asal boleh aje.
As we reached at the school, I met my Mathematics and History teacher greeted me warmly and said 'congratulation'. Memang weird but tak pula suspect anything.

Suddenly I heard someone called me from behind and saw one of the senior assistants of my school. He then asked me whether I brought my parents or not. So, I just answer "YES" and showed him my father. Let them chatting to one another.
(entah apa yang diborakkan tu)

I already knew my result daripada salah seorang guru ! So, tak surprise lagi bila nak terima result.

Not long after that, baru cikgu asked me untuk bawa ayah masuk ke principal's room untuk ambil slip keputusan dengan yang lain. Dengar kata-kata aluan daripada pengetua before slip diserahkan. Blushing ~~ Having pictorial session lah bagai.

Before balik, sempat juga merisik result my other friends. Normal lah time macam ni, ada yang satisfied dengan result yang diterima begitu juga sebaliknya. Congratulation for those who managed to get a good results. Yang kurang berjaya, don't be sad. Mungkin Allah sedang merancang something yang much better untuk kamu in the future.

Here, I would to apologize to one of my teacher for not scoring in his subject. And also to my ex-principal, En. Omar Bin Ahmad because I failed to fulfil my promise to him. I can only got 8A 1B in PMR not 9A as promised. Mungkin salah Teha for not being alert while answering the paper. Sorry once again !



My lovely father. In front of the office. Is it my father cried? My sister asked me just now. I've no idea. My father is a determined man. Sayangnya my mom tak follow sekali tadi. Segan agaknya. Same goes to me. Like mother like daughter. Eh, is it true? Full of yourself ! Okay, tu muka masih trauma, speechless on that time. haha.. Don't laugh ! Pose ajelah macam mana sekali pun, my sis punya idea.

Sebelum terlupa, thank you wishers ! Banyak sungguh ucapan tahniah that I received today. Full on my walls. Supporters also such as my beloved parents, family, teachers, friends, Syafiq, Kak Atul, Si kecik Ziqah, Amri dan semua yang involved. All praises to Allah.

Enough, I have done my job. Thanks too kepada sesiapa yang punya heart of gold mendoakan kejayaan saya kali ni.
Ilal liqo' !

NF162K008



Melangkah dengan lafaz "Bismillahirahmanirrahim"

Do pray for all of us

Tuesday, 20 December 2011

COUNTDOWN


HEY BATCH 1996, TIME IS RUNNING OUT. 
GET READY ! 
 actuallyiamafraid.Iamsayingthisjusttocomfortthetanglesheart  

Sunday, 18 December 2011

Hati oh Hati

Hey readers,

My heart is not at peace nowadays.
Serious ! I don't know why. Don't get it wrong guys. It's not because I've been interested on someone. DEFINITELY NOT !
Hurm, in no matter what kena juga berbalik kepada Allah SWT. Mungkin Allah sengaja membolak- balikkan feeling yang sudah tersedia terbalik just to make me closer to Him. Who knows right?

Terribly anxious ! I keep thinking and continue thinking. Maybe by this way everything will be resolved. But, all that are in vain. Curious becoming thicker. Blur ~~

Haish Teha, wake up and be rational ! Do not think like someone with no faith. Don't worry, Allah is always be there to listen to your complaints.

Atau mungkin berkait rapat dengan result PMR yang bakal keluar kot. Huh, itu cliche ! Yulks ! Since my mother started to ask about that today, my brain automatically ligat memikirkan all kinds of possibilities. Bagai terkena renjatan elektrik.

Taknak kusut-kusut lagi. Tawakal. I just leave it to The All Mighty and hoping a piece of tranquility from Him. Allahuakbar !

Tuesday, 13 December 2011

Takziah !

Assalamualaikum,

Agak terdiam once dikejutkan dengan berita yang menyedihkan kami semua, warga SMK Jelai (F) iaitu pemergian Allahyarham Cikgu Eaizan. Beliau yang merupakan my Mathematic Teacher last year, menghembuskan nafas terakhir pada malam semalam. Ada juga sumber yang mengatakan beliau meninggal akibat paru-paru berair but seperti yang kami sedia maklum, beliau menghidap penyakit diabetes tahap kritikal yang hanya bergantung kepada suntikan insulin saban minggu.


Allahyarham Cikgu Eaizan berbaju batik color hijau di samping guru-guru from my school yang lain. For your information, this is the last picture of him before he left us.

Refreshing back my memory sepanjang mengenali cikgu Eaizan for a year:-

Beliau seorang yang pendiam, tak banyak bercakap sampaikan kami takut untuk bertanya sekiranya ada kemusykilan.

Tak pernah marah walaupun students of my class yang paling kecoh dekat  Blok B sekolah tu. Cuma if beliau rasa tidak senang dengan kami, beliau akan memulakan tazkirah berintikan sindiran sebagai sajian halwa telinga kami. So, time tu faham-faham sajalah yang cikgu ni tengah marah. Everyone akan buat muka sardin.

Memandangkan kami semua ni 2 UIAM last year, mischievous + naughty + pengelat tegar... Masing-masing selalu plan untuk curi masa kelas Matematik cikgu, especially if jadual 1 masa, for 40 minutes untuk solat Zohor and rest. Ini semua gara-gara homework tak siap, tak faham apa yang cikgu ajar, tak minat Math dan yang sewaktu dengannya lah. Those antara sebab-sebab kenapa incident seperti ini boleh berlaku.

Since cikgu Eaizan sick yang memerlukan beliau mendapatkan rawatan every week or ada urusan luar sekolah, beliau selalu tak ada di sekolah dan semestinya kerap juga tak masuk kelas untuk mengajar. Frankly speaking, itulah moment yang paling students 2 UIAM tunggu-tunggukan. Berparty semuanya bila dapat tahu cikgu Math tak masuk kelas. Sangat mischievous. I'm sorry on our behalf.
Teha? Including sekali, but ambil kesempatan buat kerja lain. Serius, I'm not lying ! Bak kata si comel Haziqah, "Kak Teha skema." Yeah, I accept it.

But unfortunately, he's no longer with us and he will keep entrenched in our memories. Takziah untuk keluarga beliau.

Sunday, 31 July 2011

KEM BAHASA AL-QURAN 2011 (KEMBAQ)

Hey, see you all again in here. It has been quite a long time I'm not writing anything in here right? But now, I'm going to share a short story or experience actually with all of you. I  don't care whether you want to know it or not but I'm still want to share. My blog right? So, it is all up to m.

29-31 July, all the Form 1 until form 3 students of class UIAM have attended one program called Kem Bahasa Al-Qur'an or Arabic Language Class. Something like that. My school invited a professional teacher of Bahasa Arab from Maahad Ahmadi, Gemencheh and 8 students from there as his assistants. Let see what we have went through for 3 days 2 nights with them. Here we go !!



My new idol, Ustaz Zulkarnain. We preferred call him "AYAHANDA". Sweet right? :) He's an amazing teacher. I managed to catch up almost all the knowledge that have been given by him.








All the students were busy doing the exercises that the teacher gave. We have to translate all the Malay sentences into Arabic helped by the facilitators. Believe or not, we succeed to completed an exercise book in only 3 days learning with such a good teacher.



One of the facilitator, his name is Shafiq. I think so. He's always criticizing my hard works. I always protest and debating with him about that. Sorry for doing that. 
I admit that I am a stubborn girl :)





Today, after Subuh prayer we sang all the songs in the hand out given during the registration on the first day.



Woah, new facilitator there. Dream on !! That's me and my junior, Form 1 students. I'm just helping to explain and make them understand what we have been taught. I enjoyed myself doing that. I'm happy seeing them managed to understand my explanation. ^_*



The facilitators present a song for us before they end their session today. For your information, all of them are form 4 students. Matured right? Even they are only a year old than me but I felt very small there.




Everyone felt sad during this moment. My little sisters crying and can't hide their sadness. I'm felt sorry for them and try to calm them. InsyaAllah, we can meet them again one day.



Miracle words that Ayahanda wrote in my book. I will always remember that and put it in my heart. Jazakallahu khairan kasiro ya ayahanda ! :)

So, the conclusion that I can conclude in here is this program is very effective for us. We all here will never forget your good deeds. Enough for today. But before that,
" SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA " *_* .

Saturday, 23 July 2011

I've To Delay My Wish For The Second Time

Come here and calm yourself with me,

Today, I thought that I could go to someplace that I have ever dreamt before this. But unluckily, something bad had happened. My mother had made a drastic decision to come home early due to the problem. So, whether I wanted or not, I have to follow her instruction. I was feeling blue to hear that.

I don't feel like doing my homework during that time. I was stuck in the middle. I really wanted to go to that place but at the same time I've to obey my mother's order.

With the disappointed mood, I packed all my belongings as soon as possible. Since my mother also not in a good mood and without any hesitated, I just followed her without any objection. I'm afraid that I will hurt my mother's feeling so the best thing that I should do is KEEP SILENT as silence is golden.

Skipping my tuition classes? Yeah, I admit that. All this happened beyond my expectation actually. It's okay, I will write a letter and hand it to the teacher in charge. 

I choose to go there because of 2 reasons. But, let it just be my secret. Trying to find the ways to solve all the problems that occur in my life with a peaceful mind.

But never mind, maybe there is something good behind all this. Allah knows what's the best for us.

p/s:- Could our life be as calm as the lake? The answer is = Ask Yourself. I couldn't answer it for you.

Saturday, 9 July 2011

Majlis Ihtifal + Kuiz Bahasa Arab

I'm here again to share my experience with all my loyal readers in here. Today, I participated in  1 competition dekat SMKA SHAMS. Kuiz Bahasa Arab. Tak buat preparation 1 pun. Sabar jelahh. Ustaz pesan, pukul 6.30 pagi mesti dah gerak. But unluckily, I failed to fulfil it.

On the way ke sane,raining cats and dogs. Hampir tak nampak jalan. Arrive there around 8.15 o'clock and terus kena daftar. Sarapan pagi? Nope. Don't have appetite because nervous sangat ni. ^_- . Ramai betul pelajar sekolah yang mendaftar. Yuk kita tengok bingkisan yang telah disediakan. Ceewahhh







Tempat pendaftarannya, Dewan Ibnu Kathir .From this pictures, I can conclude that there are many competitors from other school. An-nisa' bertudung labuh dan ar-rijal persis seperti ustaz, lengkap berbaju melayu + samping.



The two girl are too busy remembering the facts. Cantik kan sudut NILAM sekolah ni? Hampir semua tempat ade kalimah Bahasa Arab. The school is big too but my school is more bigger. Nak cari tempat yang sepatutnya kena pergi, punyelah payah. Siap rujuk peta sekolah. Sampai salah masuk blok. Nasib baik ade makcik sorang tu yang kind-hearted tolong tunjukkan jalan.



Hah, here we go. 1 kelas ade 9 buah sekolah yang berlainan. Actually, ada 36 buah sekolah yang menyertai competition ni. Banyak tu. So, lepas jawab soalan pusingan pertama, 18 buah sekolah terpilih untuk ke pringkat seterusnye. We manage to go for the next level but, unluckily not succeed to proceed to the last level. Only 3 school manage to go for it. At least, we lose with full dignity ya.,

I want to grab the opportunity seeing the last round of the quiz.


Soalan pusingan akhir, quite easy but they could not answer correctly. Rugi oo ..  :) Rasa macam nak tolong jawabkan. At last, SMK Mantin won. Followed by SMRA Rembau and the third place is SMK Seri Pagi.





Sesi menjelajah. Scenery from upstairs. Teringin nak tengok kolam ikan sebenarnya. 



Ehem... frust ler tu




Jalan-jalan, jumpa 1 kelas ni. Cantik ! Habis semua kami selongkar and selidik. Hampir 1 sekolah kami tawaf . But tak lama. Masuk waktu zohor, solat dekat surau and after that jumpa sahabat lama. Exchanges stories.

Tengah syok dok story-mory dengan Hana, ustaz ajak balik. Reluctant. Hehe .( main-main aje )
Keluar pagar sekolah tu, nampak sekolah TKC. Wow, terkejut. Almaklumlah, tak pernah pergi sana. So, tak tau lah. Teringat dekat Kakak. Miss her so much.

Never mind. Ada rezeki, jumpa. InsyaAllah wa biiznillah. So, that's all for today. If Allah willing, we will meet again

Saturday, 25 June 2011

INSANE

Today is Saturday, 25.06.2011 di mana I supposed to attend a tuition class at MRSM, Gemencheh. As usual, 2 minggu sekali memang appointment my friends and I dengan cikgu-cikgu dekat situ. Cuma minggu lepas, kami tak dapat hadir disebabkan aktiviti sekolah yang kononnya tak dapat dielakkan.
(protes)

Nak tahu tak berapa jumlah pelajar yang datang minggu lepas and apa reaksi cikgu-cikgu masa tu? Bagi kumpulan B 4 org aje yang datang and 17 orang bagi kumpulan A. Cikgu punyalah naik angin and disebabkan bilangan yang datang boleh dikira dengan jari, terpaksalah kumpulan A dan B digabungkan jadi 1 kelas sahaja.

Kalau dicampur dan ditolak, adalah lebih kurang 1 jam menunggu. Masing-masing bosan menunggu buah tak jatuh.. Tunggu lama sangat, pergi cuci mata dengan yang lain. Selama ni tak berpeluang meneroka tempat ni secara keseluruhan sebab sejurus sampai terus masuk kelas.



Persekitaran MRSM yang sunyi sepi make me bored. Don't want to pick this school as the place to study next year. 
( too choosy )


Muka-muka kebosanan.Tepi longkang pun jadi.



 Random !




Makcik sorang ni overshadow pula. Dah macam story hindustan gamaknya.


Rasyidah bukan main laju lagi berlari nak tengok whether cikgu dah sampai or belum. So, tahu apa resultnya? KELAS MINGGU NI DIBATALKAN !! Buat suspen aje. Jam menunjukkan baru pukul 9.50. Sepatutnya balik pukul 4.30 petang. Who want to fetch us? Parents masing-masing tak ada dekat rumah. So, timbul idea tak berapa nak bagus. Rancang nak pergi Gemencheh. Outing kononnya
(ala-ala pelajar asrama). First time hang out dengan kawan-kawan macam ni. Semua ni idea Nur Rasyidah. At first, Zu9, Artiqah and Jue rasa was-was. Maklumlah, first time !! Gayat sikit. Nasib baik ada duit poket.


On the way ke bus-stop. We wait at the bus-stop just for 3 minutes and Hapizah yang tolong tahankan bas. RM 2.80 je kott tambangnya pergi balik. Cukup !


 Alorhh, Gemencheh je pun. But, kami minta kebenaran parents okay sebelum pergi.


Full


Penat berjalan and nak balik. Tunggu bas datang. And kami selamat sampai dekat bus-stop depan MRSM balik. So,apa lagi. Call parents suruh jemput. Sementara tunggu parents sampai, macam-macam
ragam ada. Segan pula bila orang bunyikan hon car. Si Zunairah lagi dilayan orang-orang tu. Lama jugalah tunggu parents sampai but akhirnya sampai juga. Masing-masing pretend like nothing happen. Ceit ! Good at acting !

The conclusion is, we enjoyed the moment tremendously. Today is our day!
Assalamualaikum