Blogger Backgrounds

Saturday, 25 June 2011

INSANE

Today is Saturday, 25.06.2011 di mana I supposed to attend a tuition class at MRSM, Gemencheh. As usual, 2 minggu sekali memang appointment my friends and I dengan cikgu-cikgu dekat situ. Cuma minggu lepas, kami tak dapat hadir disebabkan aktiviti sekolah yang kononnya tak dapat dielakkan.
(protes)

Nak tahu tak berapa jumlah pelajar yang datang minggu lepas and apa reaksi cikgu-cikgu masa tu? Bagi kumpulan B 4 org aje yang datang and 17 orang bagi kumpulan A. Cikgu punyalah naik angin and disebabkan bilangan yang datang boleh dikira dengan jari, terpaksalah kumpulan A dan B digabungkan jadi 1 kelas sahaja.

Kalau dicampur dan ditolak, adalah lebih kurang 1 jam menunggu. Masing-masing bosan menunggu buah tak jatuh.. Tunggu lama sangat, pergi cuci mata dengan yang lain. Selama ni tak berpeluang meneroka tempat ni secara keseluruhan sebab sejurus sampai terus masuk kelas.



Persekitaran MRSM yang sunyi sepi make me bored. Don't want to pick this school as the place to study next year. 
( too choosy )


Muka-muka kebosanan.Tepi longkang pun jadi.



 Random !




Makcik sorang ni overshadow pula. Dah macam story hindustan gamaknya.


Rasyidah bukan main laju lagi berlari nak tengok whether cikgu dah sampai or belum. So, tahu apa resultnya? KELAS MINGGU NI DIBATALKAN !! Buat suspen aje. Jam menunjukkan baru pukul 9.50. Sepatutnya balik pukul 4.30 petang. Who want to fetch us? Parents masing-masing tak ada dekat rumah. So, timbul idea tak berapa nak bagus. Rancang nak pergi Gemencheh. Outing kononnya
(ala-ala pelajar asrama). First time hang out dengan kawan-kawan macam ni. Semua ni idea Nur Rasyidah. At first, Zu9, Artiqah and Jue rasa was-was. Maklumlah, first time !! Gayat sikit. Nasib baik ada duit poket.


On the way ke bus-stop. We wait at the bus-stop just for 3 minutes and Hapizah yang tolong tahankan bas. RM 2.80 je kott tambangnya pergi balik. Cukup !


 Alorhh, Gemencheh je pun. But, kami minta kebenaran parents okay sebelum pergi.


Full


Penat berjalan and nak balik. Tunggu bas datang. And kami selamat sampai dekat bus-stop depan MRSM balik. So,apa lagi. Call parents suruh jemput. Sementara tunggu parents sampai, macam-macam
ragam ada. Segan pula bila orang bunyikan hon car. Si Zunairah lagi dilayan orang-orang tu. Lama jugalah tunggu parents sampai but akhirnya sampai juga. Masing-masing pretend like nothing happen. Ceit ! Good at acting !

The conclusion is, we enjoyed the moment tremendously. Today is our day!
Assalamualaikum

0 comments:

Post a Comment

>b:include data='post' name='comment-form'/>