Blogger Backgrounds

Tuesday, 13 December 2011

Takziah !

Assalamualaikum,

Agak terdiam once dikejutkan dengan berita yang menyedihkan kami semua, warga SMK Jelai (F) iaitu pemergian Allahyarham Cikgu Eaizan. Beliau yang merupakan my Mathematic Teacher last year, menghembuskan nafas terakhir pada malam semalam. Ada juga sumber yang mengatakan beliau meninggal akibat paru-paru berair but seperti yang kami sedia maklum, beliau menghidap penyakit diabetes tahap kritikal yang hanya bergantung kepada suntikan insulin saban minggu.


Allahyarham Cikgu Eaizan berbaju batik color hijau di samping guru-guru from my school yang lain. For your information, this is the last picture of him before he left us.

Refreshing back my memory sepanjang mengenali cikgu Eaizan for a year:-

Beliau seorang yang pendiam, tak banyak bercakap sampaikan kami takut untuk bertanya sekiranya ada kemusykilan.

Tak pernah marah walaupun students of my class yang paling kecoh dekat  Blok B sekolah tu. Cuma if beliau rasa tidak senang dengan kami, beliau akan memulakan tazkirah berintikan sindiran sebagai sajian halwa telinga kami. So, time tu faham-faham sajalah yang cikgu ni tengah marah. Everyone akan buat muka sardin.

Memandangkan kami semua ni 2 UIAM last year, mischievous + naughty + pengelat tegar... Masing-masing selalu plan untuk curi masa kelas Matematik cikgu, especially if jadual 1 masa, for 40 minutes untuk solat Zohor and rest. Ini semua gara-gara homework tak siap, tak faham apa yang cikgu ajar, tak minat Math dan yang sewaktu dengannya lah. Those antara sebab-sebab kenapa incident seperti ini boleh berlaku.

Since cikgu Eaizan sick yang memerlukan beliau mendapatkan rawatan every week or ada urusan luar sekolah, beliau selalu tak ada di sekolah dan semestinya kerap juga tak masuk kelas untuk mengajar. Frankly speaking, itulah moment yang paling students 2 UIAM tunggu-tunggukan. Berparty semuanya bila dapat tahu cikgu Math tak masuk kelas. Sangat mischievous. I'm sorry on our behalf.
Teha? Including sekali, but ambil kesempatan buat kerja lain. Serius, I'm not lying ! Bak kata si comel Haziqah, "Kak Teha skema." Yeah, I accept it.

But unfortunately, he's no longer with us and he will keep entrenched in our memories. Takziah untuk keluarga beliau.

10 comments:

SMG said...

Assalamualaikum...

I'm sorry to read about your late teacher En. Nor Eaizan...

May Allah put him among those who r pious & get His blessed

Nur Fatihah Mohd Kamal said...

SMG...
Where have you been?
Oo, terima kasih for your concern.
Amin and i hope so

SMG said...

Yes teha... i'm still here... somewhere around in malaysia... hehehe..

if there's anything u want to write urgently to me... hmm, u can sms if u want. just let me know your number & i'll tell u mine

Nur Fatihah Mohd Kamal said...

Laa.. Kalau contact melalui blog aje tak boleh ke?
Setakat ni, urgent tu tak adelaa kot.
Kite blh share experience each other dkt sini kan?
X pun SMG, kamu buat blog. Maybe it's the easiest way for us :)

SMG said...

ok... it's ok with me. the only problem is i don't really know how to and i only have limited time as my free time right now.

SMG said...

Tq... and teha, i've took your number. U can delete the number in your comment so that others cant mis use it... thanx again

Nur Fatihah Mohd Kamal said...

I've delete it SMG.. Tq for your reminder.

SMG said...

u r welcome... hope others not perasan that u reveal your phone number... and take it and used it wrongly...

Nur Fatihah Mohd Kamal said...

Yup. I hope so la.
You're too concern la.

SMG said...

i'm too concern? hehehe... i'm just being aware... not for others, for your good too

Post a Comment

>b:include data='post' name='comment-form'/>