Blogger Backgrounds

Monday, 6 February 2012

Maahad Ahmadi

Assalamualaikum . . . .

Tonight, terasa girang untuk mencoretkan something new that occurred in my life. Menjejakkan kaki ke Maahad Ahmadi, Gemencheh adalah sesuatu yang seakan jauh sekali for me to hold onto. 
Pertama kali drop by dekat situ pun just untuk hantar food dekat my cousin. Itu pun entah berapa tahun yang lepas, and now dah jadi ustaz pun dekat Sabah.  !

It was my first and last. Thereafter, I never install chimera to come over that school again.
And now, berpeluang untuk menjejakkan kaki ke Maahad for the second time ! Rasa macam daydreaming kot tadi. Luckily ada Kak Soleha. So, taklah janggal sangat ! Acting ala-ala ustazah with the long veil. Howah, thanks Kak Soleha ! <3

Extremely shy when sesi taaruf. Standing in public. In front of the 500 students. Girls and boys !




Look at these pictures ! Amazing right? I've no idea daripada mana datangnya kekuatan untuk berhadapan dengan semua pelajar-pelajar ni. Blushing habis!










Banyak tak bahan reference aktivitinya? Sweating~~~


Kak Soleha + Kak Fizah sedang sibuk berbual. Tak mau mencelah, just snapping yang mampu  dibuat. Peace kak ! ^_-


I love this ! Thanks Pak Man @ My Principal. Bahagia tak? ^_^


My 'askariyat', ramai kan? But seronok ! We had fun and joy together !
Sayang kamu semua !


Woman that I adored of ! Kak Chik, also known as Ustazah Ainon. 
Wonderful and superb woman.

Seriously, tak pernah terfikir untuk involved dengan semua ni. Memimpin satu kelompok usrah seramai 28 orang seorang diri adalah satu perkara yang sangat baru bagi Teha. Try praktikkan apa yang Teha belajar and based on my knowledge. 

Bertuah kerana dapat lead kumpulan usrah yang friendly, cheerful and brave dalam menonjolkan diri. Assisted by ketua pelajar muslimat sekali. Bonus for me. I owed you Kak Ummu. The rest too :)

Hope semuanya berjalan dengan lebih lancar esok. InsyaAllah.
The end for this time, nantikan sambungannya esok ! Ilal liqo' !

0 comments:

Post a Comment

>b:include data='post' name='comment-form'/>