Blogger Backgrounds

Tuesday, 17 January 2012

Kem Smart Solat

Hey readers, long time no see. I am missing my obsolete and ugly blog here.
I've been busy with my school activities lately. Walaupun baru awal bulan. Tuition started !
Sedang menadah telinga mendengar dan menjawab soalan yang sama daripada teachers and friends.
"Kamu tak pindah mana-mana ke? or Dah dapat tawaran mana-mana sekolah ke belum?"
Kelu lidah nak jawab.

This year, I want to participate myself with plenty of activities. Woah, menyeronokkan !
Last Friday morning, me and 4 orang friends yang lain are invited to share our experiences to face PMR exam last year dalam slot Perkongsian Pintar bersama Form 3 students yang bakal menghadapi PMR pada bulan 10 nanti. Forum ! Rasa macam kami jadi Pakar Motivasi without salary sekejap ! We answered all of the questions honestly. No 'goreng-goreng' mahupun rekaan.

Then in the evening, I involved dengan aktiviti Kem Smart Solat Siri 1 khusus untuk pelajar-pelajar lelaki menengah rendah. As one of the facilitators, at first memang harus diakui agak kalut. Mana taknya, semua boys. But not long after that, I can adapt with the surrounding, just assumed them as little brothers to me. Fun, happy, chaos, havoc and semua lah. Tremendously enjoyed the activity.
Habis mereka kena ragging dengan Si Nisak yang otaknya gila-gila. Ikut saja rentak mereka.

By the way, you all know what, kami siap dapat gelaran tau. Adik-adik form 1 yang bagi, " Janda Cantik" ! Kurang asam punya budak ! Tang belakang dah best dah. But part depan, HANCUS ! Tapi kalau fikir balik, funnyla pulak..

Task kami sebagai fasilitator ---> train mereka hafalkan bacaan dalam solat and betulkan sebutan mereka,  buat praktikal about ma'mum masbuk and ma'mum muafiq and how to perform the prayer while we're sick also. Not bad lah budak-budak ni. Good at joking. Kamiberdua yang nak marah pun jadi tergendala melayan ragam mereka.

p/s : Hopefully mereka dapat manfaatkan apa yang mereka belajar dan aplikasikannya dalam daily life. Compulsory actually !  
SOLAT TIANG AGAMA !





2 comments:

SMG said...

Ooo... no wonder there's no new post quite so long...

Nur Fatihah Mohd Kamal said...

yes, macam2 aktiviti teha follow.
That's my wish this year

Post a Comment

>b:include data='post' name='comment-form'/>